Sofie Sirnes X 2minutter

Navn: Sofie Sirnes

Yrke: Makeupartist, frisør og stylist ved Klinikk Nova i Kristiansand

Fra: Egersund

Instagram: @beautyartist_ss

9M1A7726-10.jpg

Sofie Sirnes fra Klinikk Nova var med oss i 2minutter på fotoshoot med Janne Formoe, hvor hun gjorde sminke og hår. Les mere i 2minutter print utgaven på Narvesen senere i år.

Hvorfor valgte du å bli frisør?

 

– Jeg har alltid drømt om det. Du vet hvordan nesten alle jenter egentlig ønsker å bli frisør som små? Jeg har vel egentlig holdt fast på den drømmen. Jeg elsker å holde på med hår.

 

Første året studerte Sofie ved Dalane i Egersund, og gikk videre på Godalen for å bli frisør. Hun gikk videre i lære hos en frisørsalong på Bryne, hvor hun gjorde ferdig utdannelsen. I fjor gikk turen til København, hvor hun utdannet seg til stylist og makeupartist ved “Art of Style and Makeup”.

 

Nå jobber hun ved Klinikk Nova i Kristiansand, et sted hun føler hun får være kreativ og får muligheter.

 

– Folkene og mulighetene jeg har der, gjorde at jeg valgte Nova. Jeg føler jeg både kan bruke det jeg har lært, men også få bredere arbeidserfaring til videre utdannelse. Det finnes så uendelig mye jeg har lyst til å gjøre og vil fortsette med, og man er aldri helt utlært.

 

Hva inspirerer deg?

 

– Det er så mye. Jeg har egentlig aldri følt meg som en kreativ person før jeg begynte med dette. Frisørfaget er veldig kreativt og nå kan jeg leke med ting jeg har drømt om i lang tid, men som jeg egentlig ikke har forstått før. Det at kundene mine blir så fornøyde, gjør meg glad.

 

–  I bransjen ser jeg opp til Dajana (@dajanamakeup), som gjør veldig mye bra. Hun var den første norske artisten jeg fant som gjorde akkurat det hun ville. Hun har oppnådd noe liknende jeg også vil oppnå.

 

Hva er det morsomste med jobben din?

 

–  Jeg er veldig glad i alt egentlig. Makeup er det nyeste for meg, så det er veldig gøy å holde på med det, samtidig som det er veldig godt å komme tilbake til frisøryrket også. Det er veldig ålreit å dra ut på oppdrag av og til også, for å krydre hverdagen litt. Jeg jobber jo i en salong hver dag, så da er det godt å komme seg litt ut og være kreativ på en måte man ikke alltid får inn i en salong.

 

Hvor er du om 10 år?

 

– Jeg er lykkelig en plass, først og fremst. Jeg ønsker også å nå ganske høyt innen frisør- og makeup-yrket. Få masse gode jobber, men også en familie. Og det kan jeg se for meg her i Kristiansand.

 

Hvis du kunne ha tilbragt 2 minutter med hvem som helst, hvem ville du ha valgt?

 

– Det hadde nok vært Jan Thomas. Han var idolet mitt da jeg var yngre og jeg tror det hadde vært veldig interessant og inspirerende å få muligheten til å være i selskap med han.

 

9M1A7587-3.jpg

Aktivbehandling X 2minutter

33149420_10156358518022556_1269963817303932928_n.jpg


Navn: Jan Emil Sakkestad Olsen

Yrke: Massasjeterapeut/Muskelterapeut

Nettside: aktivbehandling.no

Klinikk: Aktiv behandling AS, Kristiansand sentrum

Hvordan er du som sønn, bror og kollega?

Som sønn og bror er jeg inkluderende, pliktoppfyllende og takknemlig for den flotte familien jeg har. Som kollega har jeg erfart mye forskjellige i behandlingsbransjen. Jeg har lært masse gjennom å ha jobbet med diverse terapeuter og behandlere opp igjennom på godt og vondt, noe som har utviklet meg veldig som terapeut i henhold til hvordan jeg driver min klinikk Aktiv behandling AS, som jeg driver og eier. Jeg har vært og er en super kollega med de som samarbeider, presterer og vil noe. Respekt, dyktighet og samarbeid er alt.

Du har mange diplomer og forsetter kontinuerlig å utdanne deg. Hvorfor er det så viktig for deg og holde seg oppdatert, og hva motiverer deg?

- Motivasjonen er hele tiden å tilegne meg ny kunnskap, kontinuerlig utvikle meg og kunne tilby de beste manuelle behandlingene for på best mulig vis å kunne hjelpe mennesker til et bedre liv. Det handler altså om å hele tiden lære det beste og nyeste innen massasjeterapiens verden, noe jeg finner svært givende og interessant da jobben også er en av flere hobbyer jeg har.

Hva er det beste med yrket ditt?

- Å hjelpe mennesker med å bli kvitt sine plager og smerter. Det er motivasjonen og målet hos meg som terapeut.

Hvor er du om 10 år?

- Jeg har mange tanker rundt det, mulig jeg bare jobber slik jeg gjør nå, alene i klinikken min. Kanskje jeg utvider med flere terapeuter, kanskje jeg en gang starter opp andre steder også. Massasjeskole er også en mulighet og noe jeg har tenkt på da det er mange som vil lære de behandlingsmetodene jeg har utviklet som for eksempel Cellulitemassasjen. Jeg har altså mange tanker og mål rundt fremtiden, men det viktigste er at jeg er fornøyd der jeg er nå i livet og tar ting som det kommer.

Hva er dine spesialområder?


- Mine spesialområder er cellulitemassasje som jeg er opphavsmannen til, inflammasjonsbehandlinger som hormonelle betennelser, kroniske betennelser, videre bindevev, muskler, lymfer, triggerpunkt og mye mer.

Hva kan kundene dine forvente når de velger deg som behandler?

- Gode resultater, enten det er ridebukselår, cellulitter, inflammasjoner på sete og lår, muskelspenninger, for stramt bindevev, triggerpunkter, lymfødem, hodepine, for å nevne noe. Jeg behandler altså mange typer plager og lager de beste behandlingssammensetningene for hver enkelt klients behov.

Hva gjør dine behandlinger unike?

- At de er svært effektive og at jeg har et svært omfattende utvalg innen manuelle behandlingsformer. Noen av disse behandlingsformene som for eksempel bindevevsmassasjen, arteriell sirkulasjonsmassasje, er jeg kanskje den eneste i Norge som gir i de formene jeg har lært dem. Cellulitemassasjen jeg fant opp er svært effektiv, gir gode resultater så den er det kun jeg som tilbyr. De behandlingsmetodene jeg har lært av andre er lært gjennom godkjente skoler og forbund hvor de beste innen hvert av sine fagfelt har lært meg sine behandlingsmetoder. Dette er ofte behandlere fra USA, Canada, Sverige mm. Så ingen er i nærheten av å ha det samme tilbudet som jeg tilbyr mine kunder.

Hva er det beste og verste med å re gründer?

- Det beste er absolutt friheten, men noe av det verste er misunnelse fra de som ikke får det så bra til, men det bryr jeg meg ikke så mye om ettersom jeg har mitt eget sted jeg driver fra. De som vil prestere, bygge opp en bedrift som behandlere, enten det er hudpleiere, osteopater, fysioterapeuter eller massører må jobbe knallhardt for å lykkes. De må elske jobben sin, gjøre sitt aller beste til enhver tid og alltid strebe etter å forbedre og utvikle seg. Kun da kan man få en suksessfull karriere.

Hvilke råd har du til jenter som sliter med betennelse?

- Jenter som har inflammasjoner i bindevevet har det som følge av det kvinnelige kjønnshormon som gir jenter og kvinner en annen bindevev og fettstruktur enn det vi menn har. Det fører til at jenter og kvinner får cellulitter i det innerste tredje hudlaget, noe som ytterligere forverrer blodsirkulasjonene i bindevevet og da blir betennelsesmengdene større hvis de ikke får behandlet dette. Anbefaler cellulitemassasjen for å få ut cellulitten fra det innerste tredje hudlaget og betennelsene i bindevevet. Videre anbefaler jeg kvinner generelt sett å legge på seg muskler i sete og lår, noe som bedrer sirkulasjonen i bindevevet og dermed også huden. I tillegg til å være utdannet massasjeterapeut og muskelterapeut, er jeg også utdannet personlig trener og adjunkt med idrett og ernæring. Trenerutdannelsen kommer godt med i treningsveiledningen slik at kundene kan få et enda bedre tilbud hos meg. NB inflammasjonene jeg snakker om er ikke infeksjoner relatert til utslag på Crp. Det jeg behandler er betennelsestilstander som følge av dårlig sirkulasjon over tid, noe som er et svært vanlig helseproblem hos kvinner, jenter og menn. Ca 99 prosent av alle kvinner har cellulitter i større eller mindre grad og med varierende mengder hormonelle betennelser i bindevevet.

Hvilke råd har du til folk med smerter og dårlig rygg?

- Det kan være mange årsaker til en dårlig rygg og smerter. Det kan være alt fra feil fotstilling, til styrkeforskjeller, muskelspenninger, triggerpunkter eller nerveklem. Men en vanlig årsak til dårlig rygg er svak setemuskulatur som gjør korsryggen svak og dermed kan problemet forplante seg videre oppover. Da anbefaler jeg styrkeøvelser som for eksempel knebøy og beinpress, med beina høyt oppe på beinpress plata for å få aktivert setemuskulaturen. Mye mer jeg kan si her, men kort fortalt innleder jeg med kroppslesning for å finne problemet, så behandler jeg, og så gir jeg eventuelle treningsråd til slutt. Så jeg anbefaler alltid klienter å oppsøke egnet terapeut for å få relevant oppfølging tilpasset klientens behov.

hayu is here! x Photos

hayu is here!

The new streaming service for reality shows is now available in Norway!
Get your Binge on https://www.hayu.com/register

Watch over 5,000 episodes of your favourite reality shows - including Keeping up with the Kardashians, Life of Kylie, The Real Housewives, Million Dollar Listing
and Wanderpump Rules

Photos by 2minutter / Mariann Vik Johansen
Video by 2minutter / Aleksander Vik Johansen
Models: Maren Erdvik, Ingrid Moe, Charlotte Sjusdal, Mariann Vik Johansen, Rita Røysland
Make up: Rita Røysland
Music: Aiiamusic & Robin T - My Everything

hayu is here! X Video

hayu is here!

The new streaming service for reality shows is now available in Norway!
Get your Binge on https://www.hayu.com/register

Watch over 5,000 episodes of your favourite reality shows - including Keeping up with the Kardashians, Life of Kylie, The Real Housewives, Million Dollar Listing
and Wanderpump Rules

Video by 2minutter / Aleksander Vik Johansen
Models: Maren Erdvik, Ingrid Moe, Charlotte Sjusdal, Mariann Vik Johansen, Rita Røysland
Make up: Rita Røysland
Music: Aiiamusic & Robin T - My Everything

Åpning av T.Lynn X 2minutter

Vi var så heldige og var med på åpningen av klesbutikken T.Lynn i Kristiansand.

KONTAKT

(t)+47 941 28 625
kontakt@tlynn.no

Dronningensgate 22
4611 Kristiansand

ÅPNINGSTIDER

Man - Ons 10-17
Torsdag 10-18
Fredag 10-17
Lørdag 10-16