PT Hilde X 2minutter

AI2A3311.jpg

2 minutter med PT Hilde Wiksaas

Navn: Hilde Wiksaas
Alder: 28
Jobb: Personlig trener ved Aquarama i Kristiansand
Instagram: @pt_hiwi

Bakgrunn: For Hilde, har trening lenge vært en stor interesse. Etter mange år i oljebransjen bestemte hun seg for å ta PT utdannelsen gjennom Akademiet for Personlig Trening. I ettertid har hun har også tatt kurs i 3D trening og fordypningskurs i fett På internettet med utallige tips, regler og råd om kosthold og trening, er det ikke alltid lett å finne motivasjon og å bli klokere. Så om du er på jakt etter treningstips eller du ønsker en liten endring i hverdag og livsstil, har vi tatt en prat med Hilde Wiksaas, personlig trener ved Aquarama.

-  Jeg har verdens beste jobb og det er utrolig givende å hjelpe andre nå målene sine. Det finnes ikke noe bedre enn når kundene får resultatene de ønsker og er fornøyde, forteller hun. 

AI2A3497.jpg

Hva er viktig å tenke på når en ønsker å sette i gang med trening?

- Husk at ting tar tid og ikke forvent at forandring skjer over natta. Med hardt arbeid og kontinuitet vil du nå målet ditt, forteller hun og legger til at det er viktig å ikke straffe seg selv dersom man skeier ut en gang i blant.

- Ikke vær for opphengt i hva vekten viser heller. Ved styrketrening vil muskelmassen øke, og muskler veier mer enn fett. Bruk heller mål av midje, rumpe, lår og armer, bilder eller klær for å måle fremgang. Du må også husk å lytte til kroppen din. Når du trener bryter du ned kroppen. For å bygge seg opp igjen, er tilstrekkelig med hvile og næring en nødvendighet.

For de som ønsker å finne motivasjon til trening, har du noen tips?

- Finn en treningspartner slik at dere kan dra hverandre i gang og hjelpe hverandre. I starten anbefaler jeg også at man kan bruke personlig trener. Dersom treningspartneren din er syk eller ikke ønsker å trene, kan det gjøre det vanskelig for deg å ta turen på trening. En personlig trener gir deg et skreddersydd program tilpasset deg og dine mål, har en dypere forståelse for trening og lærer deg riktig utførelse av øvelsene - som igjen reduserer skaderisiko.

AI2A3531.jpg

Hva slags typer øvelser anbefaler du for å øke fettforbrenningen?

- Det er viktig å trene de store muskelgruppene som lår, rumpe og rygg. Fokuser på øvelser som jobber med mer enn én muskelgruppe. Jeg anbefaler øvelser som markløft, knebøy, utfall og ro- øvelser. I tillegg er sirkeltrening veldig effektivt. Utfør fire eller flere ulike øvelser etter hverandre med liten eller ingen pause mellom. Slik trening er tidseffektivt, og du forbrenner mye ved å holde pulsen høy, råder hun og legger til at sirkeltreningen kan bygges opp med 12 repetisjoner av øvelsene, 2-4 ganger, avhengig av hvor mange øvelser du tar og i hvor god form du er.

- Jeg anbefaler også intervalltrening. Et eksempel er Geriljakardio, hvor du sprinter i 20 sekunder etterfulgt av 10 sekunders hvile. Dette gjentar du 8-10 ganger. Husk å varme godt opp i forkant og legge inn tid til nedkjøring etter intervallene. Hard intervalltrening øker etterforbrenningen da kroppen må arbeide mer og bruke mer energi, for å hente seg inn etter den tøffe påkjenningen. Helt til slutt, legger hun til at også trening med lav intensitet, som gåturer, er veldig bra for fettforbrenningen. Du kan stille inn tredemøllen på god stigning og har en relativt lav fart eller gå utendørs i 40-60 minutter noen ganger i uken.

Hva slags tips har du til de som ønsker å gjøre livsstilsendringer?

- Ta deg god tid når du skal sette mål. Et godt mål er positivt formulert, spesifikt, målbart, tidsbestemt og ikke minst gjennomførbart. Finn gjerne et langsiktig mål og flere kortsiktige delmål på veien. Kortsiktige delmål er viktig da de gir mestringsfølelse, motivasjon og små seiere underveis på vei mot det endelige målet ditt, råder hun og understreker viktigheten i å finne noe en liker. - Prøv ut forskjellige aktiviteter som kan hjelpe deg å nå dine mål. Her kan en personlig trener være til stor hjelp. Det er ikke bare trening på treningssenter og i skogen, også hverdagsaktivitet er viktig. Hilde råder til å ta trappene i stede for heisen og ta sykkelen i stedet for bilen. Og ettersom en del av livsstilsendringer også ligger i kostholdet, har hun flere små og enkle råd til endringer en kan gjøre.

AI2A3318.jpg

• Spis saktere og mindre porsjoner dersom du har en tendens til å overspise. Bytt gjerne ut en stor tallerken med en mindre, slik at porsjonen ser større ut.
• Begrens inntaket av sukkerholdige mat- og drikkevarer, og bruk vann som tørstedrikk.
• Spis frukt og grønt, velg fullkornsprodukter som bidrar med langsomme karbohydrater og fiber. • Få i deg sunne fettsyrer fra olivenolje, nøtter, avokado og frø.
• Velg proteinrik mat. Det holder deg mett lengre og bygger muskler som igjen øker forbrenningen.
• Spis fisk, spesielt fisk som er rik på omega-3. Omega-3 er både bra for hjertet, fettforbrenning og muskelvekst.
• Sørg for at alle måltidene inneholder fett, protein og karbohydrater.
• Lag store porsjoner med sunn mat og frys ned restene. Da har du alltid noe sunt på lager de dagene du ikke har overskudd til å lage mat, noe som minsker risikoen for å ta impulsive og usunne valg.
• Ha frukt eller proteinbar tilgjengelig i vesken eller i lomma hvis du skulle bli sulten når du er på farten. Da blir det enklere å styre unna fristelser.
• Jobb mot et sunt og balansert forhold til mat. Det er ikke nødvendigvis en god idé å fjerne alle usunnheter. Du kan for eksempel ha ett måltid eller en dag i løpet av uken der du spiser det som frister mest.

Bilder av:
2minutter / Mariann Vik Johansen

Tekst av:
Pia Charlotte Fredriksen

Bodin X 2minutter

2016-10-21 OSLO RECORDS Bodin-2226-Edit.jpg


Hvordan startet karrieren din?
Jeg er nettopp ferdig studert i utøvende musikk ved Westerdals Oslo Act med vokal som hovedinstrument. Det var her jeg fikk teften for å skriver låter, samt produsere, ikke bare øve som en gal på syngingen. Det var ikke før ifjor sommer at jeg ble plukket opp av Oslo Records, og det gikk seg til ved at en kompis av meg viste noen demoer av meg. Heldig som jeg var, så fikk jeg tilbud om kontrakt. Det var veldig stort for meg!


Du har allerede sluppet to singler, hvordan gikk det?
Det stemmer! I februar slapp jeg singlene «You» og «Echo».
Jeg syntes det gikk kjempe bra! Jeg kom på mange forskjellige bra spillelister på Spotify, samt jeg ble listet på P3 med «Echo». Dette var utrolig morsomt! En drøm som gikk i oppfyllelse!

Du skal slippe ny singel! Fortell om den.
11. August slipper jeg ny singel i tillegg til at jeg også spiller på Skalldyrfestivalen samme dag/kveld, samt Bris Festivalen uken etterpå. Det blir utrolig gøy release! Dette er også den første låten jeg slipper som jeg har produsert selv også, noe som gjør det enda mer spennende for meg! Håper at folk kommer til å like den. Personlig er jeg veldig glad i låta!

Hva handler den om?
Den handler handler om å stole på seg selv og at det man gjør er bra nok. Skrev teksten med tanke på at jeg ikke er så glad i bedrevitere…

Hva er planene fremover?
Planene fremover er å produsere og skrive masse ny musikk, samt spille konserter! Har vært en flott sommer med kule gigs, så får jeg håpe at den nye singelen kan resultere i enda flere gigs og jobber. Jeg håper også på å kunne skrive mer musikk for andre, samt produsere i tillegg til min egen artist karriere.

Har du noen andre artister du liker godt eller ser opp til?
Hmm,, vet ikke!? Om jeg måtte velge noen så liker jeg Dagnys musikk veldig godt! Super pop vettu!

Hva er Bodins mål?
Mitt mål er vel å komme meg inn på VG-lista til neste sommer, samt spille på Palmesus og Roskilde! Etter det så skal jeg rett inn på Billboard!

Til slutt, hvem ville du ha tilbrakt 2 minutter med ? 
Ville nok tilbrakt 2 minutter med selveste superlåtskriver Max Martin.

Tekst av:
Aleksander Vik Johansen

   

 

 

Street art X 2minutter

Sharing is caring

Text and photos by:
Pia Charlotte Fredriksen

The street-artist ENER Konings from Bergen started with markers when he was in elementary school, this week he put up his art on a concrete wall in Kristiansand.

- I want people to see something different on their way to work or school, something they didn’t expect when they left home that morning. I want to give something back to the city, he says.

The Kristiansand-based artist tells us that he have always liked to draw, and that he towards the end of elementary school discovered graffiti.

- My friends and I had some markers and took our skateboards around Bergen he says smiling and adds that he later took pictures of art and things he found and practiced - a lot. It wasn’t until junior high that the city of Bergen put up a legal wall where artist could express themselves freely.

- I would go there and see artist from other cities and discovered that graffiti and street art didn’t have to be vandalism, but also something great.

If others wants to become street artists, he advice them to first of all respect private property, learn from others in the art scene and to grab opportunities to show their art, like this weeks festival.

Today, how do you create your art?
- I make a kind of pattern, put together by several photos. Some photos of people I know or acquaintances. For instance, the hands on the woman on this piece, is my girlfriend’s hands. The pattern can be printed out as many times I want or how large I want it.

What inspires you?
- It is 24-hours a day, and something that I can’t «switch off». I get ideas when I’m out eating dinner, when I’m watching a movie or just having a beer with friends. The pattern in the background is actually from my friend’s grandmothers home. I saw the wallpaper and fell in love with it, he says whilst showing us the white, turquoise and dark blue pattern.

What does it mean for you that the Kristiansand is arranging the street art-festival, for the third time?

- It’s great that the city give us artist legal walls where we can share our art with everyone, that’s what street art is all about, he says and adds that it means very much to him.

ENER Konings have already put up his art in several places in Europe, like Sweden, Copenhagen in Denmark, Ireland and Bergen, Oslo and Kristiansand in Norway. He thinks that street art is much more accepted today, but some are still skeptical when he holds a spray can.

- People are usually very nice and come up to talk to me when I’m out putting up my work, he says and adds that a man have asked him to decorate an entire wall of his house. - He wants to shock his neighbors, he laughs.

If you could put up your art anywhere in the world, where would it be?
- It would have been so much fun to make something for an entire wall in Tokyo, for instance, or in New York City, he says.

Who would you like to spend two minutes with, if you could choose anyone?
- Oh, that’s a though one, there are so many people I would choose, but I have to say Banksy! Either him, Invader, Vhils, or the norwegian street artists Dolk or Pøbel, they are some of many role models that I truly admire. If I’d have had a couple of minutes with Banksy, I would probably ask him what it’s like to be an anonymous artist and hearing other people talking about his art in public. That way, you get to hear honest opinions, and it doesn't get more honest than that!

Instagram @Enerkonings
From: Bergen, lives in Kristiansand
Occupation: Street artist and graphic designer
Website:
www.enerkonings.com

 

Klinikk Nova X 2minutter

Alle fortjener et lite avbrekk i en hektisk hverdag, om det enten er en hudbehandling eller velværebahandlinger. På Nova-klinikken i Kristiansand finner du blant annet dette, og mye mer.

IMG_20160308_100850.jpg

For Lisbeth Korsmo (32), hudterapeut og vippetekniker, er noe av det beste med jobben å hjelpe mennesker til å føle seg vel.

- En god hudbehandling eller et nytt vippesett kan gjøre utrolig mye for selvbildet. Spesielt givende er det når man virkelig ser se at man løfter et menneske og at de stråler av nyfunnet selvtillit. Ekstra stas er det med de kundene som kommer igjen og igjen. Jeg liker å jobbe med mennesker, sitte å pirke med ting og har et øye for detaljer, så er absolutt fornøyd med yrket jeg har valgt.

Lisbeth er CIDESCO utdannet hud- og kroppsterapeut fra Sørlandets hudpleieskole, og er i tillegg vippetekniker, som betyr at hun legger vippeextensions. Jevnlig kurser hun seg i nye behandlinger og produkter, og har blant annet kurs i brasiliansk voksing og er sertifisert til å gjøre green peel og TCA-peelinger.  

IMG_20170126_090502_644.jpg

Hva slags behandlinger tilbyr dere på Nova klinkikken?
- På Nova i Kristiansand sentrum tilbyr vi et bredt spekter av hudbehandlinger, voksing, makeup, vippeextensions, PMU (permanent make-up ) og negler. Vi har også dyktige frisører som klipper, kurer, styler og setter på extensions.

Hva slags trender ser dere i hva slags behandlinger folk flest velger?
- De siste årene har brynstyling blitt veldig populært, både med form, farge og tatovering. Vippeexstensions er også veldig populært for tida. Innen hudpleie så ser vi at det blir mer fokus på hudhelse og resultater, enn på velvære, og vi gjør definitivt mer av de medisinske hudbehandlingene enn av velværebehandlinger. Vi følger hele tida med på trender og nyheter og kurser oss der vi kan, det kommer stadig noe nytt på menyen vår.

Hva er dine beste tips til en god hud-ruitine?
- Rens er veldig viktig for en god hud-rutine og noe mange ofte glemmer.  Er du flink til å rense morgen og kveld og har en god fuktighetskrem så har du kommet et godt stykke på vei. Etterhvert kan man avansere med peeling og maske en gang i uka. Det er lurt å kjøpe produktene i hudpleiesalongen hvor man kan få hjelp og veiledning av fagfolk. Mange vet ikke selv hvis slags hudtype de har og brukerhelt feil produkter

- Unn deg en salongbehandling i ny og ne, det booster både huden og humøret. Min personlige favoritt er Environ serien, som fokuserer på å tilføre A-vitamin for å oppnå en sunn hud. Produktene, og jevnlige TCA-peelinger i salong gir en sunn og sterk hud, samt at det bremser aldring. Til slutt vil jeg minne om at sol, stress og røyk er hudens verste fiender, så bruk faktor i sola, stump røyken og senk skuldrene.

IMG_20170601_161434_326.jpg

http://www.klinikknova.no/

Text av:
Pia Charlotte Fredriksen, 2minutter.

The Blonde x Manhattan

"Feeling a little blonde tonight?"

There is nothing better than kicking off the weekend with a little fun! So break out the fireworks in you, and get ready for a night where anything goes! Yes, chances are it will be freezing outside, but if you aren’t planning on escaping the harsh winter cold in any possible exotic way; why not make the best out of it, and stay warm with some bobbles instead? You don’t want to be left with a “fomo,” do you? Because this place will definitely hand it to you if you miss out!

Being the most strict and craziest place to get into in Manhattan at the moment, “The Blond” does not disappoint! There’s no guest-list, but that definitely doesn’t make it any easier to get through the bouncers. This upscale and stylish hotel-bar opened in the spring of 2016, and has become the newest hotspot in Manhattan. It certainly looks its part; inviting you to a dimly lighted room filled with modern decor of dark woods, velvet couches, and golden animal masks; giving the space a mysterious and seductive edge. Looking pretty fashionable, their coasters are printed with close-ups of famous blonde (of course) celebrities such as Marilyn Monroe, Candice Swanepoel, Gigi Hadid and Claudia Schiffer.

Located in Manhattan’s SoHo, “The Blond” is definitely a go-to as they are featuring a tasteful cocktail menu, and a DJ spinning a variety of hip hop and feel-good songs that will automatically lead you over to the dance floor at any given time during the night. Even though weekends tend to get a little crazy, “The Blond” is the place to be if you want to meet and greet with a variety of interesting people, or if you want to be inspired by a true New Yorker’s way of dressing. This is a cool-kid spot; so ripped jeans, statement heels and a killer bomber jacket over a pair of polished pumps and a tight, short dress at any time! You’re sure to see some pretty famous faces here as well. It is without doubt an attractive crowd, and everyone dresses their part, so say adios to the fomo, put on your party pants, and let’s kick it to the late night hours! I can guarantee you a fun night!