Sofie Sirnes X 2minutter

Navn: Sofie Sirnes

Yrke: Makeupartist, frisør og stylist ved Klinikk Nova i Kristiansand

Fra: Egersund

Instagram: @beautyartist_ss

9M1A7726-10.jpg

Sofie Sirnes fra Klinikk Nova var med oss i 2minutter på fotoshoot med Janne Formoe, hvor hun gjorde sminke og hår. Les mere i 2minutter print utgaven på Narvesen senere i år.

Hvorfor valgte du å bli frisør?

 

– Jeg har alltid drømt om det. Du vet hvordan nesten alle jenter egentlig ønsker å bli frisør som små? Jeg har vel egentlig holdt fast på den drømmen. Jeg elsker å holde på med hår.

 

Første året studerte Sofie ved Dalane i Egersund, og gikk videre på Godalen for å bli frisør. Hun gikk videre i lære hos en frisørsalong på Bryne, hvor hun gjorde ferdig utdannelsen. I fjor gikk turen til København, hvor hun utdannet seg til stylist og makeupartist ved “Art of Style and Makeup”.

 

Nå jobber hun ved Klinikk Nova i Kristiansand, et sted hun føler hun får være kreativ og får muligheter.

 

– Folkene og mulighetene jeg har der, gjorde at jeg valgte Nova. Jeg føler jeg både kan bruke det jeg har lært, men også få bredere arbeidserfaring til videre utdannelse. Det finnes så uendelig mye jeg har lyst til å gjøre og vil fortsette med, og man er aldri helt utlært.

 

Hva inspirerer deg?

 

– Det er så mye. Jeg har egentlig aldri følt meg som en kreativ person før jeg begynte med dette. Frisørfaget er veldig kreativt og nå kan jeg leke med ting jeg har drømt om i lang tid, men som jeg egentlig ikke har forstått før. Det at kundene mine blir så fornøyde, gjør meg glad.

 

–  I bransjen ser jeg opp til Dajana (@dajanamakeup), som gjør veldig mye bra. Hun var den første norske artisten jeg fant som gjorde akkurat det hun ville. Hun har oppnådd noe liknende jeg også vil oppnå.

 

Hva er det morsomste med jobben din?

 

–  Jeg er veldig glad i alt egentlig. Makeup er det nyeste for meg, så det er veldig gøy å holde på med det, samtidig som det er veldig godt å komme tilbake til frisøryrket også. Det er veldig ålreit å dra ut på oppdrag av og til også, for å krydre hverdagen litt. Jeg jobber jo i en salong hver dag, så da er det godt å komme seg litt ut og være kreativ på en måte man ikke alltid får inn i en salong.

 

Hvor er du om 10 år?

 

– Jeg er lykkelig en plass, først og fremst. Jeg ønsker også å nå ganske høyt innen frisør- og makeup-yrket. Få masse gode jobber, men også en familie. Og det kan jeg se for meg her i Kristiansand.

 

Hvis du kunne ha tilbragt 2 minutter med hvem som helst, hvem ville du ha valgt?

 

– Det hadde nok vært Jan Thomas. Han var idolet mitt da jeg var yngre og jeg tror det hadde vært veldig interessant og inspirerende å få muligheten til å være i selskap med han.

 

9M1A7587-3.jpg